Известие

Collapse
No announcement yet.

термостат 156ца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• термостат 156ца

вчера за втори път си смених термостата на моята 156ца 1.6 и отново седи до макс 70-75 градуса извън градско това нормално ли е .Майстора ми дето я прави вика малко над 70те градуса трябвало да държи някак си не съм съгласен ако може някой да помогне мерси предварително

Първоначално публикувано от veli4kov77 Покажи съобщение
    вчера за втори път си смених термостата на моята 156ца 1.6 и отново седи до макс 70-75 градуса извън градско това нормално ли е .Майстора ми дето я прави вика малко над 70те градуса трябвало да държи някак си не съм съгласен ако може някой да помогне мерси предварително
    Евентуално може да не е добре обезвъздушена в случай че смяната е с нов термостат ако е с употребяван може да си е бил неизправен .
    sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Що не пробваш да я закачиш на компютърна диагностика, за да ти покаже с точност до 1 градус температурата и да си спокоен ...

Comment

При положение, че си с нов термостат и показанията на термометъра остават същите - сменил си стария ненужно.
        Залагам на темпратурен датчик - при AR67601 се намира на блока на двигателя, в останалите случаи (AR32102, AR32103, AR32104) е навит в корпуса на термостата.
        Успех,
        156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
        Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

От друга страна, ей този лаф

Майстора ми дето я прави вика малко над 70те градуса трябвало да държи
          ме кара да се ужасявам що за "майстор" имаш...
          Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Колега а ти защо мислиш че държи 70-75 ?
            sigpic
            Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
            BMW 316 Compact '95

Comment

значи стария държеше 60 извън и 70 градско а новия държи 70-75 извън и 75 и малко 78 да кажем градско климатроника си работи добре но не знам от какво може да е освен да я закача на елкон и да видим дали показва вярно .пп никой не написа колко са нормалните градуси които трябва да държи според мене са 85-90

Comment

Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
                Колега а ти защо мислиш че държи 70-75 ?
                Колега погледни това и това. Не случайно те попитах защо мислиш че държи 70-75 градуса...
                sigpic
                Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                BMW 316 Compact '95

Comment

А я се запитайте. На -10 градуса на дълъг път с икономично каране колко трябва да държи? Кое да го загрее тоя мотор толкова, че -10 градуса струя на въздуха да не може да го охлади? Моя термостат е изправен отваря ня 83 гр. И като карам из града или извън града по лек баир при -10 външна температура държи 83 - 85 градуса. Тръгна ли да пускам някои дълъг наклон и пада и под 80. И ако нямате и кора под мотора не се чудете защо пада температурата. Плюс това при мен когато стрелката покаже 70 реално съм на 83 по-компютър. Таблото ми лъже както и на повечето 156.
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Ами то си е толкова моята като подмине чертичката с 2-3 мм си е 80 градуса. така че това че чертичката е между 50 и 90 не означава че е 70 градуса. По спомен в средния диапазон стрелката се мести повече а градусите се покачват по малко (ако ме разбра)
                    156 1,8 ТS 99
                    Nissan Murano 2005

Comment

Така е. Преди няколко дни и аз спусках един наклон от колкото 5, 6 км. В кът-офф режим температурата падна под 80 (под въпросната средна стрелкичка). в Тези студове няма как
                      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

.

Аз топъл 16 клапанов мотор извънградско не съм виждал.И 156-цата и на ГТВ-то извън града дори и в най-големите жеги слиза на 70-80.С Вернет каточе ли е по-добре от Бер.Малко повече крепи.Няма лек т'ва е дириджето.
                        155 2.0 TS '93 + GTV 2.0 TS '96 - евридейките
                        1750 BERLINA '69 + SPIDER 2.0 S4 '91 - "ОТ НАЙ-ИСТИНСКИТЕ"
                        GTV2.0 GRAND PRIX '81 + 90 1.8 SUPER '85 - for джуро
                        ex:1750 BERLINA '67 + SPRINT 1.5 QV '86 + 155 1.8 '94 + 156 1.8 '00 - бившите

Comment

Първоначално публикувано от AnastasKOSTOV-REX Покажи съобщение
                          Аз топъл 16 клапанов мотор извънградско не съм виждал.И 156-цата и на ГТВ-то извън града дори и в най-големите жеги слиза на 70-80.С Вернет каточе ли е по-добре от Бер.Малко повече крепи.Няма лек т'ва е дириджето.
                          на 146-цата в общи линии си седеше на 90 +/- независимо какво го правиш....
                          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от AnastasKOSTOV-REX Покажи съобщение
                            Това не е точно така, ама както и да е
                            Просто не зависи с какъв термостат си, а на колко отваря...това е
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

.

На едната сложих Вернет , на другата Бер с надеждата,че ще има резултат ама нъцки.
                              Поне това е моето впечатлене...и от други 16V салати.
                              P.S.
                              Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                              Просто не зависи с какъв термостат си, а на колко отваря...това е
                              Ако не се лъжа,Behr-Thomson и Vernet нямат варианти за градусите за Бензиновите Алфи
                              И о чудо онзи ден отиваме да вземем термостат на един колега с 8 клапанова 155(от Еврото с отстъпка),предлагат само Вернет,онлайн каталога само Вернет,кутийката Вернет,вътре Бер!
                              Last edited by AnastasKOSTOV-REX; d.m.y г., 04:03.
                              155 2.0 TS '93 + GTV 2.0 TS '96 - евридейките
                              1750 BERLINA '69 + SPIDER 2.0 S4 '91 - "ОТ НАЙ-ИСТИНСКИТЕ"
                              GTV2.0 GRAND PRIX '81 + 90 1.8 SUPER '85 - for джуро
                              ex:1750 BERLINA '67 + SPRINT 1.5 QV '86 + 155 1.8 '94 + 156 1.8 '00 - бившите

Comment

Working...
                              X